Babolat POP

  • Geplaatst op
  • Door Onno
  • 0
Babolat POP

Na het eerste connected tennisracket, de PLAY, komt Babolat nu met een tennissensor voor de pols die in combinatie met elk merk en type tennisracket gebruikt kan worden. Dit is Babolat POP!

Baanbrekend was een jaar of 4 terug het eerste connected tennisracket ooit, de Babolat PLAY, waarmee je je slagen, spin/slice, swingsnelheid en overige statistieken kon analyseren en delen via social media. Inmiddels heeft Babolat de PLAY technologie in meerdere rackets toegepast, zoals ook in de laatste Pure Aero serie, maar deze zijn best prijzig en je bent natuurlijk gebonden aan een Babolat racket.

Hier heeft Babolat wat aan gedaan, en hoe! Met de komst van Babolat POP dit najaar biedt Babolat spelers de mogelijkheid om ongeacht het merk of type tennisracket allerlei speldata te vergaren, deze te analyseren, je tennismaten uit te dagen middels een challenge via social media en om jezelf te meten met de groten der aarde, zoals Rafael Nadal en Eugenie Bouchard!


Wat is Babolat POP?

Babolat heeft in samenwerking met PIQ (een bedrijf gespecialiseerd in activity trackers en sportsensoren) een tennissensor voor de pols ontwikkeld. De sensor plaats je in een speciale polsband om je slagarm. De polsband is zeer comfortabel en voelt bijna als een normale zweetband.

Wat kun je meten met Babolat POP?

Met de Babolat POP kun je verschillende shotdata meten zoals totaal aantal slagen (forehands, backhands, services, volleys en smashes), spin/slice, swingsnelheid, power enz. Hiernaast registreert Babolat POP ook je overall speltijd, je langste slagenwisseling en het aantal slagen per minuut. Bij het serveren meet het je swingsnelheid, het aantal services en de spin of slice.

Applicatie

Via Bluetooth kun je met een IOS of Android apparaat live je stats bekijken. Vervolgens kun je jouw prestaties meteen matchen met die van je tennismaten via onder andere een leuke gaming tool. Ook is het dus mogelijk om een challenge aan te maken. Via deze tool wordt er een gedetailleerde analyse gemaakt van je slag op basis van je type swing, swingsnelheid en de hoeveelheid spin en slice die je slaat. Dit resulteert in een totaalscore voor die slag, waarmee je jezelf middels een heuse wereldranglijst kunt vergelijken met anderen, waaronder Babolat spelers als Rafael Nadal!

Prijs en release

De Babolat POP zal waarschijnlijk als eerst in de VS gelanceerd worden voor een adviesprijs van 90 dollar. Hiervoor krijg je een polsband, sensor, oplader en USB kabel. Een luxere Babolat & PIQ uitvoering zal voor 179 dollar verkocht gaan worden. Deze versie zal een aantal extra opties hebben, zoals een live display. Deze uitvoering zal door dezelfde applicatie ondersteund worden.

Inmiddels is dit artikel ook bij ons te koop. Babolat BOB

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »