Dempers

Het belangrijkste doel van een demper in je tennisracket is het reduceren van de trillingen van de tennissnaar of het filteren van het welbekende "ping" geluid als je de tennisbal slaat.
Een van de grootste misvattingen van tennis dempers is dat ze helpen bij het beter en gecontoleerder slaan van de tennisbal. Het zal hoogstens helpen bij het voorkomen van vervelende blessures, zoals bijv. een tennis elleboog.
Er zijn twee verschillende dempers op de markt verkrijgbaar. De eerste en meest bekende is de bekende knoop achtige demper vorm die de meeste tennissers gebruiken. De tweede is de demper met een langwerpige vorm. Dit model demper gebruikt meer snaren in je racket.
Howel het gebruik van een demper een persoonlijke overweging is, zelfs de prof tennissers gebruiken ze niet allemaal zijn er door de ITF een paar regels opgesteld. Zo mag de demper overal worden geplaatst zolang het maar buiten de "gekruiste" snaren zit. Verder is rondom het aantal dempers dat je gebruikt geen richtlijn. Zolang ze dus maar buiten de gekruiste snaren zijn geplaatst.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »