Oorsprong Babolat

  • Geplaatst op
  • Door Onno
  • 0

Het merk Franse Babolat kent u wellicht alleen van de tennisrackets, men is echter ooit begonnen de fabricage van snaren voor rackets.

2016_Pure Aero Face_HR

Pierre Babolat ontwikkelde in 1875 in Lyon de eerste tennisracketsnaar van darm. De ontwikkeling gaat door en 50 jaar later introduceert babolat de tennissnaren in de VS op de markt. In die tijd, zo rond 1925, zijn er al vele grote tennissers, waaronder Rene Lacoste, die allemaal graag willen spelen met rackets met VS snaren van Bablolat vanwege hun hoge kwaliteit. De Franse snaar wordt een maatstaf voor binnen de tenniswereld.

2016_Pure Aero pers2_HR

Vanaf de jaren ’50 van de vorige eeuw worden de tennissnaren niet langer meer gemaakt van darmen, maar van synthetisch materiaal. Vanaf dit moment komt Babolat ook met allerlei producten op de markt voor het onderhoud van je snaren. In de loop der jaren erna ontwikkelt Babolat verder aan de kwaliteit van de snaren en ontwikkelen ze bespannings-apparaten voor tennisrackets. Veel top tennissers, zoals Yannick Noah en Pete Sampras, spelen met een racket bespannen met Babolat snaren.

Schermafbeelding 2015-09-13 om 14.22.43

Meer dan 100 jaar later, vanaf het moment van het introduceren van de tennisracketsnaar van darm door Babolat, lanceert Babolat in 1990 haar eerste tennisracketframe en in 2001 komen ze met tennisballen op de markt. Opgevolgd door de introductie van tennisschoenen in 2003. Babolat is vanaf 2003 leverancier van allerlei producten op tennisgebied en vele grote tennissers, zoals Rafael Nadal, spelen met een Babolat racket. Babolat was al groot door het bedenken van de tennissnaar van darm, maar heeft haar imperium alleen maar uitgebreid en is nu een niet meer weg te denken speler binnen de tenniswereld.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »